Τα προγυαλισμένα ξύλινα πατώματα αποτελούνται από μια πρώτη στρώση ξύλου ανωτέρας ποιότητας, η οποία είναι κολλημένη σε ένα υπόβαθρο από τρεις τουλάχιστον επάλληλες στρώσεις ενός πιο κοινού ξύλου (λευκή ξυλεία). Οι στρώσεις είναι κολλημένες μεταξύ τους με διασταυρωμένες τις ίνες τους ώστε να εξασφαλίζεται η ανθεκτικότητα του προϊόντος και να περιορίζονται οι τάσεις παραμόρφωσης. Οι συμπληρωματικές στρώσεις προσδίδουν αντοχή και μεγάλη σταθερότητα στις κλιματικές αλλαγές που μπορεί να είναι έως 70% καλύτερη από ένα συμπαγές ξύλο.

H επιφάνεια των προγυαλισμένων πατωμάτων προστατεύεται από δυο έως έξι στρώσεις ανθεκτικού βερνικιού, ανάλογα με το πάχος βερνικιού (ψεκασμός).

Η παραγωγή των προγυαλισμένων δαπέδων γίνεται με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και έτσι επιτυγχάνεται πάντα η σταθερή ποιότητα των υλικών με άψογο φινίρισμα.

Επιπροσθέτως, η κατασκευαστική δομή των πατωμάτων είναι τέτοιας λογικής ώστε να εξασφαλίζει την ελάχιστη δυνατή “συστολή/διαστολή” των ξύλινων επιφανειών και υλικών του, ενώ ταυτόχρονα να προσδίδει την ζωντάνια, ομορφιά και χάρη που μόνο ένα φυσικό ξύλο – έπιπλο μπορεί να προσδώσει στον χώρο του.

Πλεονεκτήματα προγυαλισμένων ξύλινων δαπέδων

  • Η τοποθέτηση γίνεται εύκολα και γρήγορα με κουμπωτό τρόπο. Το κούμπωμα είναι 5ης γενιάς stirn click & uniclick που θεωρείται το πιο ανθεκτικό στον κόσμο και έτσι εμποδίζονται τα ανοίγματα στους αρμούς.
  • Επιδέχονται βάψιμο και τρίψιμο έως 3 φορές σε περίπτωση που δεν σας αρέσει πλέον το χρώμα
  • Διαθέτουν μεγάλη ποικιλία σε χρώματα & τύπους ξύλου
  • Έχουν κομψή και ζεστή εμφάνιση, σε αντίθεση με την ψυχρή εμφάνιση που παρουσιάζει το μάρμαρο και το πλακάκι.
  • Χρησιμοποιούνται επίσης για θερμομόνωση δαπέδου
  • Η συντήρηση και ο καθαρισμός των ξύλινων δαπέδων είναι εύκολος, διότι ο λεκές και η βρωμιά δεν παραμένουν επάνω τους. Το χρώμα τους διατηρείται για πολύ καιρό.
  • Αυξάνουν την τιμή πώλησης του σπιτιού σας σε περίπτωση που αποφασίσετε να το πουλήσετε, λόγω της ομορφιάς και της ζεστασιάς που χαρίζουν σε οποιοδήποτε χώρο τοποθετηθούν
  • Χειμώνα- καλοκαίρι μπορεί να περπατήσει κάποιος ξυπόλυτος μέσα στο σπίτι του